Kompor parafin sareng minyak tanah

nu kompor parafin, ogé katelah kompor minyak tanah atawa minyak tanah, teu loba dipaké di sabagéan ageung nagara, sanajan aranjeunna tetep boga peran gede pisan di sababaraha nagara di Amérika Kidul, dimana panghasilan per nyicingan handap, sarta teu ngidinan aksés ka salah sahiji warta kompor pelet atawa kompor gas. Kauntungan hébat tina jinis kompor ieu pasti hargana, anu rendah pisan dibandingkeun sareng seueur kompor anu sanés..

Éta ogé hasil sampurna lamun urang kudu ngangkut aranjeunna, Pikeun masihan panas ka sababaraha kamar atawa lamun urang ngan ngagunakeun éta pikeun période pondok waktu, alatan ukuranana leutik. suluh na, parafin, teu jadi masalah pikeun sagala pamaké, nu kaunggulan hébat sejen.

Babandingan kompor minyak tanah

Kompor parafin pangsaéna

Di dieu urang nunjukkeun ka anjeun sababaraha kompor parafin pangalusna Anjeun bisa meuli di pasar kiwari, sarta yén anjeun bisa meuli ngaliwatan Amazon pikeun genah gede;

Zibro RS-122 parafin oven

Kompor parafin Zibro mangrupikeun salah sahiji anu pang dijual di Amazon sareng tanpa ragu éta kusabab hargana, tapi kusabab ciri anu ditawarkeun ka kami. Di antarana nangtung kaluar instalasi tanpa pipa knalpot sarta kamungkinan ngagunakeun eta sanajan kalawan motong listrik.

Kalayan kakuatan 2.2KW, éta langkung ti cukup pikeun panas kamar antara 19 sareng 48 méter pasagi kalayan konsumsi bahan bakar anu ngandung antara 0,083 sareng 0,313 liter per jam, janten berkat tank 7.5 liter na kami bakal ngahontal otonomi anu saé.

Upami anjeun hoyong, hargana sakitar 190 euro sareng anjeun tiasa ngagaleuh nganggo tawaran kami pikeun kéngingkeun harga anu pangsaéna.

Qlima SER-3230

Upami anjeun hoyong ngamanaskeun kamar anu langkung ageung, kami gaduh modél sanés ieu kalayan kakuatan 3KW sareng kamar dugi ka 48 méter pasagi.

Daya pemanasanna nyaéta 3KW, tankna naék kana 8.1 liter sareng disarankeun pikeun pemanasan daérah anu lega 48 méter pasagi.

Kalayan kakuatan ieu, anjeun tiasa ngagaleuh kompor parafin ieu kalayan harga sensasional pikeun kauntungan anu ditawarkeunana.

toyotomi

Tur upami anggaran urang masih handap, urang salawasna bisa milih pikeun kompor minyak tanah Toyomi, nu urang bisa manggihan ngan leuwih 180 euro sarta bakal ngidinan urang panas kamar antara 19 jeung 48 méter pasagi kalawan konsumsi nu rentang antara 0,083 na 0,313 liter a waktos gumantung kana kakuatan sarta suhu nu urang geus dipilih dina thermostat nu. Kompor ieu ngagaduhan kakuatan panas 3KW.

Undoubtedly, kompor suluh ieu bakal sampurna pikeun memanaskeun kamar leutik atawa boga eta di tinggal kadua dimana urang jarang buka dina usum tiis.

Qlima SRE 9046

Tungtungna, urang rék némbongkeun Anjeun kompor parafin cair Qlima SRE, nu boga kaunggulan hébat nu urang bisa kalayan gampang ngangkut eta mana. Hargana ogé henteu luhur teuing upami urang tumut kana fitur sareng kauntungan anu ditawarkeunana.

Tangtu, tetep dina pikiran nu eta dirancang pikeun panas kamar antara 75 méter pasagi sarta 190 méter pasagi. Kompor parafin Ieu pangmurahna tina sakabéh babandingan tapi oge hiji nu nawarkeun kakuatan pangsaeutikna (4.65KW).

Parafin pikeun kompor

Sakumaha urang parantos mairan sateuacanna bahan bakar cair dipaké pikeun kompor ieu parafin jeung minyak tanah. Najan kanyataan yén aya sababaraha béda antara aranjeunna, utamana dina tingkat komersil, aranjeunna remen dianggap hal anu sarua, hal anu bakal urang ngagunakeun pikeun ngubaran aranjeunna ti ayeuna salaku suluh sarua yen urang bakal dipaké pikeun kompor parafin urang.

Parafin ieu dicandak, tanpa lebet kana detil teuing, ngaliwatan a prosés nyaring minyak, sulingan dina suhu kacida luhurna. Kalayan prosés ieu, minyak kahontal anu teras langkung tiis sareng nalika ngakristal, janten parafin, tangtosna, saatos sababaraha prosés filtrasi asam sareng basa sareng cuci.

Gambar tina kendang parafin

Duanana parafin sareng minyak tanah diturunkeun tina minyak bumi, anu nyababkeun hargana beda-beda dina frékuénsi anu tangtu gumantung kana harga emas hideung. Suluh ieu, anu pohara nguntungkeun dina hiji sisi, mangrupikeun kalemahan di sisi anu sanés sabab éta nyéépkeun bau anu khas nalika nyéépkeun kompor.

Parafin atanapi minyak tanah tiasa dipésér dina sajumlah ageung pendirian sareng bahkan online ngalangkungan toko virtual anu béda, sapertos Amazon sareng seueur anu sanésna.

Jinis kompor parafin

Sacara umum, ayeuna aya dua tipena béda kompor parafin;

Kompor Parafin Wick

jenis ieu kompor nangtung kaluar pikeun na kesederhanaan gede pisan jeung luhureun sakabeh sabab teu perlu disambungkeun ka jaringan listrik. Pikeun aranjeunna tiasa dianggo, anjeun ngan ukur kedah ngeusian tanki bahan beuleum sareng langsung ngawitan nampi panas anu aranjeunna ngahasilkeun.

Hiji-hijina kalemahan tina jinis kompor ieu kajantenan nalika urang badé dianggo sareng éta nyaéta pikeun ngamimitian nganggo éta, urang kedah ngantosan satengah jam sateuacan dihurungkeun supados sumbuna direndam dina suluh sareng tiasa dianggo. leres.

Éléktronik atanapi Laser Kompor

Teu kawas kompor Wick, kompor éléktronik atawa laser lamun éta Aranjeunna kedah dihubungkeun kana arus listrik sabab gaduh sistem kontrol éléktronik anu bakal nawiskeun kami kauntungan anu hébat nalika ngagunakeunana. Diantarana nyaéta kadali listrik tina burner, fungsi ngahemat bahan bakar, thermostat sareng mareuman burner atanapi program harian pikeun operasi.

Kumaha kompor parafin dianggo

Sanajan ayeuna aya loba tipena béda kompor parafin dina pasaran, operasi maranéhanana pisan sarupa, sarta sajaba basajan. Sareng cekap pikeun ngeusian tanki bahan beuleum sareng parafin sareng nyéépkeun sumbu anu saluyu supados kompor urang mimiti ngahasilkeun panas.

Ieu dua pidéo anu nunjukkeun kumaha cara nyéépkeun kompor parafin ku cara anu saderhana sapertos anu urang tingali dina panyalaan pamanas minyak tanah sareng pembakar listrik (modél modéren):

Kaunggulan tina kompor parafin

Di handap ieu kami nunjukkeun anjeun kaunggulan utama kompor parafin;

  • Panas garing. Kompor jenis ieu ngahasilkeun panas garing sabab pamanas minyak tanah nyababkeun kalembaban anu sakedik teu sapertos kompor sanés. Ieu ogé ngajadikeun sensasi panas lumangsung ampir langsung.
  • BBM aman. Parafin, sabalikna tina naon anu panginten, mangrupikeun bahan bakar anu aman, anu henteu nunjukkeun résiko ledakan sareng ngirangan résiko seuneu ka tingkat anu handap pisan.
  • fasilitas null. Beda sareng jinis kompor sanés, henteu aya jinis pamasangan anu diperyogikeun pikeun ngamimitian nganggo kompor parafin.
  • Panas nyebar gancang pisan sapanjang rohangan tempat kompor
  • Aranjeunna ngawula ka panas spasi badag. Kompor parafin pangleutikna tiasa dianggo pikeun memanaskeun rohangan dugi ka 20 méter pasagi, tapi modél anu langkung ageung tiasa memanaskeun kamar dugi ka tilu kali langkung ageung.
  • Performa hébat. Efisiensi énergi kompor ieu deukeut ka 100%, nu nawarkeun kami kinerja hébat
  • harga. Ayeuna harga kompor parafin, khususna upami dibandingkeun sareng jinis kompor sanés, leres pisan.
  • tabungan hébat. Salian harga anu saé pikeun dijual kompor parafin, operasina pisan ekonomis sabab ngan ukur 20 liter parafin urang tiasa ngajaga kompor salami 100 jam.

Kakurangan kompor parafin

  • spasi ventilated. Éta kedah dianggo ngan ukur dina rohangan ventilated
  • Waspada karbon dioksida. Salah sahiji kalemahan utama jinis kompor ieu nyaéta karbon monoksida anu aranjeunna ngahasilkeun, anu tiasa fatal pikeun manusa. Aranjeunna gaduh sistem kaamanan anu kedah nyegah bahaya kajadian, tapi éta pikaresepeun pikeun henteu dianggo dina wengi sareng ngan ukur ngalakukeunana sakumaha anu parantos kami nyarios dina rohangan anu berventilasi.
  • Ngaleungitkeun bau. Parafin sareng minyak tanah ngaluarkeun bau, khususna dina tahap ignition, anu tiasa pikaresepeun pisan pikeun jalma-jalma anu tangtu.

Konsumsi kompor parafin

Kami parantos nyarios yén ngagaleuh kompor parafin tiasa leres-leres ekonomis pikeun urang, tapi ogé bahan bakar anu urang peryogikeun langkung ti kamungkinan yén éta ogé ekonomis pisan. Sareng éta parafin pikeun kompor tiasa dipendakan pikeun harga anu leres-leres ngirangan. Contona, sanggeus néangan hiji online, urang geus bisa acquire Kaléng suluh 20 liter ngan ukur 40 euro, janten gampang disimpulkeun yén saliter parafin hargana 2 euro..

Konsumsi kompor parafin gumantung kana kakuatanana, tapi kompor basajan sanggup manaskeun kamar 40 méter pasagi kalayan a konsumsi anu bakal antara 0,10 jeung 0,30 liter / jam. Ieu tangtu bakal gumantung kana suhu urang hayang ngahontal di kamar, kualitas insulasi jeung aspék séjén.

Tina data ieu urang tiasa kéngingkeun kisaran ieu:

  • 0,10 liter / jam x € 2 / liter = € 0,20 / jam
  • 0,30 liter / jam x € 2 / liter = € 0,60 / jam

Jeung tarik conclusions ieu;

  • Kasus pangalusna: € 0,20 / h / 40 méter pasagi = € 0,005 / jam
  • Kasus awon: € 0,60 / h / 40 méter pasagi = € 0,015 / jam

Naha kompor parafin aman?

Gambar kompor parafin

Beda sareng anu dipercaya ku seueur jalma kompor parafin cukup aman, kalayan perawatan minimal sareng perhatian nalika ngagunakeunana. Tangtosna, éta henteu tiasa dipaliré yén éta sanés kompor anu paling aman anu tiasa urang mendakan dina pasaran ayeuna.

Anu mimiti Hal ieu kacida penting pikeun ati jeung bau aranjeunna masihan kaluar kompor ieu nalika urang hurungkeun sareng éta tiasa nyababkeun masalah anu sanés. Oge, lamun urang make eta dina spasi ventilated jeung urang ulah make eta peuting pikeun nyegah mungkin masalah jeung karbon monoksida aranjeunna pareum, aranjeunna teu kudu masihan urang loba teuing masalah.

Kompor parafin pasti aman pikeun dianggo sapopoé, salami, sareng sapertos ampir sadayana kompor, urang kedah ati-ati nalika ngagunakeunana.

Dimana nempatkeun kompor minyak tanah

Parafin Kompor Meuli Guide

Sanaos kompor minyak tanah atanapi parafin cukup épisién nalika gaduh kamar kalayan ventilasi anu saé, éta kedah disimpen dina tempat anu cocog pikeun ngaoptimalkeun kinerjana.

Aranjeunna dianjurkeun pikeun spasi tina dugi ka 50 méter pasagi, najan ogé gumantung kana kakuatan. Beuki kakuatan anjeun gaduh, langkung seueur rohangan anu anjeun tiasa panas. Henteu disarankeun pikeun nempatkeun éta di kamar tidur atanapi daérah anu kurang ventilasi di bumi, sabab aranjeunna ngaluarkeun gas kalayan bau anu goréng sareng éta, kaleuwihan, racun.

Seuseueurna kompor minyak tanah gaduh sistem anti tip sarta sensor Aranjeunna ngadeteksi jumlah CO2 di lingkungan pikeun ngeureunkeun gas. Upami anjeun teu gaduh sambungan listrik dina rohangan dimana anjeun badé nempatkeun kompor, anjeun kedah milih kompor parafin wick.

Kumaha carana terang kompor parafin

Upami anjeun parantos ngagaleuh kompor parafin, éta normal yén anjeun mimitina gaduh mamang ngeunaan kumaha ngamimitianana. Di dieu kami mantuan anjeun terang eta. Éta langkung gampang tibatan anu anjeun pikirkeun, anjeun ngan ukur kedah ngalakukeun ieu:

  1. Eusian tangki suluh minyak tanah. Pompa alami tiasa dianggo. Jang ngalampahkeun ieu, kami nganggo sababaraha tabung sareng ngenalkeun kana kendang. Salajengna urang ngompa sacara manual.
  2. Sanggeus tank dipasang kana kompor sarta mastikeun eta diposisikan leres.
  3. Tungtungna, engkol dibalikkeun pikeun ngoperasikeun kompor sareng éta bakal ngamimitian dianggo.

Kumaha ngabersihan kompor parafin

Sanaos kompor parafin praktis pisan sareng éfisién, éta ogé ngarusak sareng kotor. Pikeun ngahindarkeun masalah konsumsi atanapi bahaya naon waé, éta hadé pikeun salawasna dijaga sareng beresih.

Pangropéa na henteu rumit pisan, tapi kedah dijaga dina kaayaan anu pangsaéna supados tiasa dianggo salami mungkin. Pikeun ngajaga éta, anjeun ngan ukur kedah ngalakukeun ieu:

  • Nalika urang ngahurungkeun kompor, urang kudu tega dina pikiran yén tombol teu kudu dipencet leuwih ti 4 detik, atawa lain urang bakal ngaduruk lalawanan saeutik demi saeutik. Panginten waktos urang badé ngahurungkeun kompor urang moal aya anu tahan pikeun ngalakukeunana.
  • Wick ogé peryogi sakedik perawatan. Nalika usum tiris parantos réngsé sareng urang badé ngeureunkeun ngagunakeun kompor, urang kedah ngaduruk sadaya parafin dina tank. Anjeun kudu ngadagoan kompor eureun gawé sorangan. Nalika ieu kajadian, Wick nu dries up na urang nyegah tina hardening.
  • Nalika anjeun kedah ngarobih Wick atanapi résistansi, anjeun tiasa ngalakukeunana nyalira. Anjeun mésér aranjeunna nyalira sareng ngabongkar kasusna. Sakali aya anjeun ngan kudu ngaganti potongan.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, pangropéa cukup basajan sacara umum.

Éta éféktif?

Aya sababaraha jinis kompor parafin sareng masing-masing gaduh efisiensi gumantung kana kakuatan. Jenis kompor ieu tiasa ningkatkeun suhu kamar dina waktos anu singget. Kapasitas ieu ngajadikeun konsumsina rada luhur.

Parafin dijual dina 20 liter drum biasana, kalawan harga anu dibasajankeun antara 40 jeung 50 euro. Sakali anjeun ngahurungkeun kompor, gumantung kana kakuatan sarta inténsitas di nu ngahurungkeun eta, eta meakeun antara 0,13 jeung 0,30 liter unggal jam.

Éta idéal pikeun tempat dimana aya draf. Contona, pikeun memanaskeun tempat umum dimana panto terus dibuka jeung ditutup atawa jandela dibuka. Salaku tambahan, kamampuan pikeun diangkut ka mana waé sareng tanpa peryogi instalasi, ngajantenkeun aranjeunna langkung éfisién.

Parafin atanapi kompor gas

Kontrovérsi anu terus-terusan diantara pangguna kompor nyaéta ngabandingkeun antara parafin sareng kompor gas. Unggal jenis kompor boga kaunggulan jeung kalemahan, gumantung kana pamakéan anu bade dibikeun.

Urang bade nyobian nampilkeun perbandingan pikeun netelakeun pro jeung kontra unggal jenis.

Kompor parafin nyadiakeun panas garing sarta ni'mat sensasi gancang panas. BBM téh aman tur teu merlukeun fasilitas. Éta ngahasilkeun ampir 100% sareng ngagambarkeun tabungan anu saé. Nanging, éta ngan disarankeun pikeun tempat anu berventilasi sareng henteu dianggo pikeun memanas kamar anjeun wengi, sabab éta pareum karbon monoksida. Suluh ngaluarkeun bau anu teu pikaresepeun, khususna nalika dihurungkeun sareng mareuman.

Di sisi séjén, kompor gas leuwih gampang pikeun mindahkeun, sabab geus diwangun-di roda. Aranjeunna langkung gampang dipendakan sareng langkung mirah mésér. Aranjeunna gaduh ukuran kaamanan anu saé sareng bahan bakar ogé murah. Aranjeunna henteu peryogi seueur perawatan. Nanging, aranjeunna henteu tiasa dianggo dina rohangan anu kurang ventilasi sareng ngahasilkeun seueur kalembaban di lingkungan.

Salaku bisa ditempo, kaunggulan jeung kalemahan duanana pisan sarupa. Ku alatan éta, éta sasaena mésér hiji atawa lianna gumantung kana jenis kabutuhan Anjeun gaduh. Pikeun tempat dimana eta diperlukeun pemanasan gancang sarta Draf, kompor parafin langkung saé. Upami, sabalikna, urang peryogi kompor anu langkung stabil dina waktosna sareng henteu ngaluarkeun bau di tempat anu langkung ageung, urang bakal nganggo kompor gas.

Naha kompor parafin sami sareng kompor minyak tanah?

Ieu patarosan anu seueur jalma naroskeun ka diri sorangan. Parafin atanapi minyak tanah? Nanging, teu aya alesan pikeun ragu, Aranjeunna sami. Parafin atanapi minyak tanah mangrupikeun jinis bahan bakar transparan sareng gampang kaduruk anu dicandak tina distilasi minyak bumi. Éta ogé dianggo dina pembuatan inséktisida sareng salaku pangleyur.

Lamun dipaké dina widang kompor, kecap parafin dipaké leuwih ti minyak tanah. Sanajan kitu, dua istilah nujul kana tipe sarua suluh. Kusabab gampang kaduruk, ati-ati kedah dilaksanakeun nalika dianggo sareng transportasi.

Kalayan inpormasi ieu, pasti yén sagala aspek anu aya hubunganana sareng kompor parafin parantos jelas. Ayeuna anjeun kedah milih jinis kompor anu paling cocog sareng anjeun gumantung kana kabutuhan anjeun.


Sabaraha anggaran anjeun kedah haneut dina usum tiis?

Kami nunjukkeun anjeun pilihan anu pangsaéna pikeun anjeun

80 €


* Pindahkeun slaider pikeun ngarobih harga

1 komentar ngeunaan "Kompor parafin sareng minyak tanah"

  1. Sadaya wicks sami atanapi aya sababaraha ukuran numutkeun kompor tambang Kero 260 A Abdi hoyong terang naon wick Abdi peryogi sareng upami aranjeunna gaduh harga

    jawaban

Ninggalkeun comment hiji

*

*

  1. Tanggung jawab data: AB Internét
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.