Kompor kai

Kompor kai mangrupikeun alat anu dianggo kayu bakar sasari tina tangkal pikeun bahan bakar pikeun manaskeun bumi. Sacara umum, kayu bakar mangrupikeun bahan bakar anu murah sareng aman. Nanging, gumantung kana modél pangwangunan masing-masing kompor, kinerjaana beda-beda.

Di dieu kami nampilkeun anjeun tulisan anu lengkep anu bakal nungtun anjeun terang sacara jero naon jinis kompor kai anu anjeun kedah pilih sareng anu mana anu kualitasna langkung luhur. Naha anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan kompor ngaduruk kai?

Kompor kai pangsaéna

Kompor kai parantos janten pilihan anu dipikaresep pikeun seueur rumah tangga Spanyol. Kusabab kitu, milih mana anu pangsaéna cocog pikeun urang téh sesah. Kompor kai aranjeunna gampang dianggo sareng aranjeunna henteu meryogikeun usaha atanapi pamasangan rumit. Éta ngan ukur peryogi toko haseup.

Kompor kai pangsaéna di pasar nyaéta, gumantung kana desain, kakuatan sareng éstétika, ngagaduhan rasio kualitas / harga anu langkung saé. Kompor kai anu sanés sanés anu paling mahal atanapi anu nganggo mérek anu pangsaéna, tapi anu paling cocog pikeun urang. Henteu gunana ngagaduhan kompor kalayan mérek anu saé, upami éta henteu nyugemakeun kabutuh urang ogé.

Kanggo terang kompor mana anu pangsaéna pikeun urang, urang kedah tumut kana anggaran sareng kabutuhan.

Upami urang kedah nganggo kompor unggal dinten, langkung saé kompor nganggo kompor tinggi. Ieu ngagaduhan kinerja anu luhur anu bakal ngantepkeun tabungan anu saé pikeun urang. Merk pangalusna kompor luhur-luhur Aranjeunna Rocal sareng Jotul. Éta mérek anu ngagaduhan efisiensi pangluhurna sareng desain anu canggih pisan.

Kompor kai murah

Upami urang peryogi kompor pikeun jarang dianggo, urang henteu kedah hariwang teuing ngeunaan kualitas atanapi merek. Urang bakal langsung ka kompor anu paling murah di pasar.

The kompor kai pangalusna kalawan pamakéan occasional aya di jero ti merek Bronpi. Aranjeunna tina rentang pertengahan low, tapi sampurna meets sagala sarat diperlukeun. Wangsulna lumayan saé pikeun hargana. Aranjeunna henteu disarankeun pikeun dianggo sapopoé, sabab waktos hirupna langkung terbatas sareng urang bakal kudu ngaganti kompor dina sababaraha taun. Salaku tambahan, aranjeunna ngalibetkeun biaya anu langkung ageung sabab kinerjana kirang.

Kompor kai Joima sareng gudang kayu

Jenis kompor ieu sampurna pikeun dianggo di bumi kadua, dimana waktos urang nyéépkeun di dinya henteu lami pisan. Cai mibanda kakuatan 10 kW, sahingga bisa panas imah nepi ka 280 méter pasagi. Bagian jerona didamel tina vermiculite sareng gaduh sistem kaca bersih sareng durukan ganda. Mibanda kinerja geulis alus.

Meuli rentang ieu ngawengku rake beberesih, semprot cet, grill barbecue, sarta sarung a.

Joima modél TEYDE

Di dieu urang manggihan model paling ekonomis tur basajan. Idéal pikeun kamar désa. Éta gaduh kakuatan 10 kW sareng kapasitas pemanasan langkung ti 200 méter kubik. Éta mangrupikeun desain ti merek kadua Joima, dirancang pikeun daérah anu langkung sederhana.

Aranjeunna gaduh bersih, sistem kaca durukan ganda. Bahan anu diwangunna tahan 650 derajat bahkan panto kaca didamel tina bahan gelas-keramik anu tiasa tahan suhu 750 derajat. Panggangan beusi tuang tiasa dicabut pikeun ngagampangkeun tugas beberesih ogé laci tempat lebu disimpen.

Upami anjeun ngagaleuh kompor ieu, sarung tangan janten kado.

Joima MULHACEN

Kompor ieu didamel tina baja sareng nganggo oven. Daya pemanasanna nyaéta 12 kW sareng efisiensina 71,7%. Mibanda panto kaca, warna antrasit. Oven hareup anu ageung ogé ngagaduhan panto kaca sareng interior vermiculite. Mibanda asbak jeung pungkur 120mm stop kontak haseup.

Éta kudu ditempatkeun deukeut témbok pikeun mempermudah kaluar haseup ngaliwatan tabung. Sarta eta dijieun di Spanyol.

Kompor kai sareng oven

Kompor pembakaran kai sareng oven parantos didesain kanggo nawiskeun manaskeun ku radiasi sareng konveksi, ogé tiasa masak. Ieu mungkin berkat oven stainless steel ageung dipasang.

John Baker R5

Modél kieu geus leuwih canggih sarta disiapkeun pikeun kamar leutik. Éta gaduh turbin sareng kakuatan 8 kW. Kapasitas pemanasan 3 kg / jam sareng pangaturan hawa durukan primér sareng sekundér.

Kalayan garansi 5 taun, upami anjeun mésér kompor ieu anjeun bakal ngagaduhan sarung tangan, semprot cet sareng rake pikeun beberesih kalebet. Tangtosna, anjeun gaduh oven anjeun di daérah luhur.

Belloren CH4

Komporna didesain ku bahan waja laminasi kandel 4 mm pikeun ngajamin umur anu lumayan panjang gunana. Panggangan pembakaran ogé dilebetkeun. Oven ngagaduhan thermometer sareng kapasitas cukup pikeun ninggang. Éta ngagaduhan laci kumpulan lebu dimana anjeun ogé tiasa ngatur hawa anu lebet sareng daun sirkuit.

Panto hareup ngahiji gelas keramik sagelas tahan ka 900 ° C kalayan tameng keramik khusus kalayan dukungan stainless steel sareng inlet hawa sékundér anu ningkatkeun pembakaran.

Ieu kompor kai pangbasajanna kalayan oven. Éta sampurna pikeun imah dihias dina gaya rustic. Teu kaasup tabung dipikabutuh pikeun haseup kaluar ngaliwatan liang haseup.

Éta idéal pikeun nempatkeun di tengah kamar, sabab sanggup manaskeun lingkungan dina dua sisi jeung masak dina waktos anu sareng. Aranjeunna gaduh térmométer analog pikeun ngontrol suhu tuangeun dina oven.

Bronpi Murano

Modél ieu saeutik leuwih canggih tur ngamungkinkeun urang pikeun mibanda saeutik leuwih elegance dina hiasan. Cai mibanda kakuatan pemanasan 14 kW, ku kituna ngabogaan volume heatable 350 méter kubik. Kinerja na 80%, anu cukup suksés. Éta idéal pikeun nempatkeun éta deukeut témbok dimana stop kontak haseup bisa gampang disambungkeun.

Cai mibanda sistem durukan ganda, kaca beresih jeung sistem enveloping pikeun ngadistribusikaeun sagala panas jero oven. interior dijieunna tina vermiculite.

Ngawengku rake beberesih, sarung tangan sareng semprot cet sareng gaduh garansi 5 taun. Ukuran maksimum log anu dirojong nyaéta 63 cm.

FM CH-8

Kompor oven ieu tungtung luhur Sareng upami ukuranana, éta ngamungkinkeun anjeun masak sajumlah ageung manggang. Éta ogé gaduh kakuatan 14 kW, sapertos anu sateuacana, kalayan kapasitas pemanasan 313 méter kubik. Éta ngahasilkeun 80% sareng konsumsi 4,1 kg kayu bakar per jam.

Pedalaman didamel tina vermiculite sareng gaduh sistem durukan ganda sareng kaca bersih. Lamun meuli eta aranjeunna masihan anjeun sarung a, rake beberesih sarta semprot cet.

Kompor pembakaran kai luar

Sanaos kompor sering dikaitkeun sareng pemanasan di jero rohangan, éta ogé dianggo di luar ruangan. Éta sampurna pikeun manaskeun emper sareng kamar alit anu dijagaan tina tiis.

Pikeun ngajantenkeun rohangan luar ruangan langkung pikaresepeun, aranjeunna bakal ngijinkeun kami pikeun teras teras, kebon atanapi teras sapanjang taun. Urang tiasa mendakan elemen tina beusi karat, beusi tempa sareng lambar logam.

Éta ogé masihan kami aroma haneut tina kai anu diduruk sareng ngabantosan kami pikeun meunang gaya désa.

Modél kieu Éta dijieun pikeun kebon. Ukuran anu ageung ngamungkinkeun hiji daérah dipanaskeun langkung lami. Gampang pisan pikeun ngabersihan. Éta gaduh tusukan kualitas luhur anu tahan suhu luhur tanpa kaleungitan warna.

Mibanda grid pikeun nyegah Sparks ti jumping. Supados beusi teu karat, tiasa
Cét luar dina warna anu tahan panas.

Ieu ngan dipaké pikeun exteriors, sanajan kinerja na leuwih gede lamun exterior semi-katutupan ku sababaraha jenis pergola atawa kere. Jangkungna 1,2 méter.

Jenis kompor kai

Aya tilu jinis kompor kai gumantung kana bahan anu didamelna.

  • Beusi cair: Kahiji urang boga beusi tuang. Aranjeunna langkung beurat sabab éta bahan tahan sareng langkung sesah dipasang. Sanajan kitu, prestasina langkung saé sabab ngagaduhan inersia termal anu alus teuing sareng ngirim panas langkung merata.
  • Waja: Kompor waja langkung enteng sareng gampang dipasang. Aranjeunna biasana langkung mirah tibatan anu sateuacanna sareng sanaos naékna suhu anu saé, aranjeunna kirang manaskeun.
  • Bahan Refracting: Aranjeunna langkung voluminous na gaduh otonomi dugi ka 20 jam. Diwangun ku bahan réfraktif, aranjeunna tiasa langkung ngahemat panas sareng ngadistribusikaeun langkung éfisién. Aranjeunna gaduh kinerja tinggi sareng radiasi anu kuat.

Pipa pikeun kompor kai

Kompor kai ngabutuhkeun tabung pikeun mindahkeun haseup anu dihasilkeun nalika durukan sareng ngirangan bahaya karacunan. Tabung pang éfisiénna sareng bahan anu langkung saé kualitasna Éta ti mérek Wolfpack.

Pipa ieu vitrified sareng warna hideung janten langkung wijaksana sareng gabung dina desain anu langkung rumit. Beuratna 2,64 kg sareng diménsi 99,2 x 15,2 x 15,2 cm.

Aya ogé tabung kalayan bahan galvanis sareng warna pérak. Éta idéal pikeun kompor kai. Dimensi na 8mm kandel jeung 250mm diaméterna.

Kumaha cara ngadamel kompor kai

https://www.youtube.com/watch?v=RfiSI5jFdiY

Pikeun tukang-tukang anu badé ngawangun kompor kai nyalira, didieu urang badé nyayogikeun sadaya bahan anu diperyogikeun sareng ngajelaskeunana saléngkah-saléngkah.

Mimiti, anjeun peryogi bahan-bahan ieu:

  • lempung
  • pakalangan
  • Bricks
  • Bolong
  • Spatula
  • Tingkat
  • Minyak diduruk
  • Tubos
  • Piring asak

Ayeuna urang ngajelaskeun step by step naon anu kedah dilakukeun:

  1. Urang kedah ngabersihkeun tempat dimana urang badé ngawangun kompor ogé supados saé mungkin.
  2. Bata diteundeun ngajantenkeun dasarna. Pikeun iteuk aranjeunna, Kami bakal nganggo campuran 20% liat sareng 80% keusik.
  3. Nalika dasarna lengkep diwangun, urang bakal nempatkeun bolong dilas pikeun nyiptakeun lengkungan. Batang ranjang dianggo nempatkeun naon anu urang hoyong asak.
  4. Kami ngajajar di jero rohangan bolong ku langkung bata.
  5. Kami nyiptakeun dasar datar anu bakal kami anggo engké.
  6. Kami ngalamar lapisan 3-séntiméter liat sareng campuran pasir sareng urang tingkatkeun éta.
  7. Sakali ieu réngsé, urang masang pipa sareng konéksi dimana haseup durukan bakal kaluar.
  8. Kami ngantep sadayana garing salami dua dinten sareng kami bakal kompor siap nyiapkeun tuang.

Kumaha carana masang kompor kai

Penting pikeun terang sadaya léngkah pikeun masang kompor kai anjeun sareng yén sadayana leres. Di dieu urang ngajelaskeun step by step.

  1. Putuskeun di daérah mana anjeun badé masangkeunana. Tempat anu pangsaéna pikeun masang kompor kai nyaéta daérah bumi anu paling padumukan sareng anu peryogi langkung panas.
  2. Pasang bahan di handapeun sareng di tukangeun kompor anu henteu kaduruk kanggo ngajagi urang tina kacilakaan. Urang kedah hormat sakitar 40 séntiméter rohangan antara kompor sareng témbok.
  3. Urang sambungkeun pipa liang haseup anu bakal ngusir haseup kana kompor.

Masang kompor kai relatif langsung. Nanging, langkung saé milih pikeun nelepon ahli propésional pikeun ngabantosan anjeun sanaos éta mangrupikeun hal anu langkung awis. Éta salawasna hadé pikeun investasi di kaamanan.

Pangropéa tina kompor kai

Pituduh kompor kai

Kompor kai meryogikeun pangropéa sareng beberesih rutin pikeun mastikeun kaayaan anu hadé, kaamanan sareng kinerja maksimum.

  • Hal anu mimiti diperhatoskeun nyaéta mendi. Aranjeunna kedah diberesihan sareng diparios sacara berkala. Upami éta henteu leres-leres cai, aranjeunna kedah diganti.
  • Gelas oven kedah diberesihan nyegah akumulasi noda soot. Pang gunana nyaéta ngagunakeun kaén anu beueus diresakeun ku lebu.
  • Pelat-pelat di ruang pembakaran ngagem sacara alami saatos panggunaan kontinyu. Kituna, gumantung kana panggunaan anu urang pasihkeun sareng frékuénsi, urang kedah mésér anu sanés.
  • Dulang awi kedah dikosongkeun, sanaos langkung épisién pikeun ngantepkeun lapisan ipis na handapeun.
  • Pikeun meresihan bagian luar kompor, anggo vacuum cleaner atanapi kaén garing. Anjeun teu kedah nganggo alkohol atanapi pangleyur, sabab ngaruksak cétna.

Kelas kayu bakar

Jenis kayu bakar

Tungtungna, gumantung kana kabutuhna sareng frekuensi nganggo kompor urang, urang bakal nganggo salah sahiji jenis kayu bakar atanapi anu sanés. Sateuacan ngabedakeun mana anu kai bakar pangsaéna, kedah disebatkeun yén éta kedah garing pisan.

Kami ngabedakeun dua jinis kayu bakar, heuras sareng lemes. Kai lemes biasana henteu kapake sabab langkung seger sareng henteu ngahasilkeun durukan anu saé. Nilai kalori na langkung handap sareng éta ogé henteu ngabantosan urang pikeun nampi bara alus di dapur.

Diantara kayu atos kualitas luhur anu kami mendakan:

  • Kayu api ek. Mangrupikeun salah sahiji firewood paling hese anu aya. Éta ngagaduhan konsistensi sareng umur panjang. Ember anu masihan urang kanggo masak saé pisan. Aranjeunna idéal pikeun barbecue sareng réstoran.
  • Kai zaitun. Kayu api ieu ngajantenkeun seuneu anu langkung cocog pikeun manaskeun.
  • Almond, ek, carob sareng kayu bakar jeruk. Sadayana gaduh karasa sareng konsistén anu hébat, naha éta dianggap kualitasna saé.

Kalayan inpormasi ieu anjeun bakal tiasa diajar langkung seueur ngeunaan sagala rupa anu aya hubunganana sareng kompor kai sareng terang mana anu pangsaéna pikeun anjeun.


Sabaraha anggaran anjeun kedah haneut dina usum tiis?

Kami nunjukkeun anjeun pilihan anu pangsaéna pikeun anjeun

80 €


* Pindahkeun slaider pikeun ngarobih harga

Ninggalkeun comment hiji

*

*

  1. Tanggung jawab data: AB Internét
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.