Kompor gas

nu kompor gas Aranjeunna nawiskeun kinerja anu luhur nalika manaskeun bumi atanapi kamar urang tanpa mangaruhan saku urang, anu ngamungkinkeun tabungan ékonomi anu saé.

Para mantuan Anjeun milih kompor gas pangalusnaDi handap ieu anjeun bakal mendakan perbandingan anu diropéa sareng model pangsaéna anu anjeun tiasa mésér ayeuna. Kami ogé nawiskeun anjeun seueur inpormasi dimana kami ngajelaskeun kumaha kompor ieu jalan, dimana nempatkeunana, kaunggulan, kalemahanana ...

Babandingan kompor gas

Pikeun ngamimitian, ieu mangrupa ngabandingkeun jeung kompor gas pangalusna anu anjeun tiasa mésér ayeuna:

Kompor gas pangsaéna

DeLonghi VBF2

DeLonghi mangrupakeun salah sahiji pabrik kompor pangalusna-dipikawanoh di sakuliah dunya sarta yén éta bisa boast ngabogaan dina katalog na sababaraha model pang populerna, kayaning ieu DeLonghi VBF atanapi VBF2 nu dianggap dua tina pangalusna kompor gas seuneu biru.

Harga duanana model pisan low, sanajan dina kasus VBF boga disadvantage hébat, sarta yén éta teu boga thermostat a, jadi urang moal bisa ngadalikeun ukuran seuneu. Ieu bakal hartosna yén urang moal bisa ngahemat konsumsi, najan lamun ieu téh naon urang pilari, urang tiasa milih model VBF2 nu teu ngasupkeun thermostat a.

Beda harga antara duanana model nyaeta minimal, jadi kami langsung nyarankeun yén anjeun meuli modél VBF2 kumargi langkung énggal sareng lengkep.

Prometheus Hideung Kompor

Sejen tina kompor seuneu biru anu pangkuatna di pasar nyaéta Prometeo nu imitates kompor cylindrical. Sapertos kompor anu sanés anu urang bahas, éta gaduh 3 posisi kakuatan pikeun tiasa adaptasi unggal waktos pikeun kabutuhan urang unggal waktos. Tangtosna, éta gaduh kakuatan sakedik kirang, 11000 W, anu bakal cekap pikeun memanaskeun kamar mana waé, bahkan anu panggedéna atanapi di rohangan luar.

harga na ayeuna di pasar pisan kalapa Kusabab salian kuat sarta kalawan éta pangaruh seuneu, eta boga pilihan metot séjén kayaning sistem kaamanan triple atawa handles angkutan pikeun mindahkeun éta gampang berkat roda puteran na. Narima gas propana jeung butana.

Olympia Splendid

Salah sahiji kompor katalitik pangsaéna anu urang tiasa mendakan di pasar nyaéta Olimpia Splendid, kompor anu ngagaduhan panel katalitik nawarkeun kami kakuatan maksimum 4.200W. Tangtosna, sareng kumaha upami henteu, urang tiasa ngatur kakuatan ieu berkat tilu tingkat pilihan anu kalebet: 1200, 2800 sareng 4200.

Éta ogé kompor dijieun di Italia, kalawan konsumsi pisan low, idéal pikeun pemanasan kamar leutik, sarta ngabogaan konsumsi gas minimum 118 gram / jam, bari maksimum nu ngan 305 gram / jam.

Orbegozo HBF 90

Upami urang milarian kakuatan anu langkung ageung, Orbegozo HBF 90 nawarkeun kami nepi ka 4200 W sarta konsumsi maksimum 305 gram / jam, nu teu teuing tinggi tempo yén urang nyanghareupan kompor butane jeung harga gas ieu.

Harga normal kompor ieu 101 euro, sanajan normal pisan urang bisa manggihan eta kalawan harga ngurangan nu biasana sabudeureun 80 atawa 90 euro.

Cecotec ReadyWarm 4000 Langsing

Kalayan desain anu kompak, kompor Cecotec ieu nawiskeun kami kamungkinan manaskeun ruangan mana waé ku gas butana. Hargana salian éta paling ekonomis tina babandingan ieu sarta yén urang bisa acquire eta pikeun saeutik pisan duit.


Diantara ciri utama na urang nyorot na dua tingkat kakuatan, Mampuh ngagunakeun hiji burner tunggal kalawan konsumsi 98g / h atawa ningkatkeun kakuatan kalayan burner kadua nu total bakal nawiskeun konsumsi 200g / h.

Jenis kompor gas

Kompor gas seuneu biru

Gambar gas

Kompor gas seuneu biru, aranjeunna memanaskeun kamar ku konvénsi atanapi naon anu sami, ngahasilkeun hawa panas anu ngagerakkeun hawa tiis pikeun naékkeun suhu sadaya hawa.. Jenis kompor ieu henteu disarankeun pikeun kamar leutik, kirang ti 15 méter pasagi, janten efektif pisan bahkan di kamar 40 méter pasagi.

Nepi ka ayeuna, jenis kompor gas ieu teu ekonomis pisan sabab dikonsumsi jumlah badag gas. Kompor Gas Blue Flame ayeuna aranjeunna ngagunakeun gas anu langkung saé, janten langkung efektif sarta luhureun sakabeh ékonomi. Pikeun masihan anjeun ide, konsumsi henteu biasana di luhur 4 liter per gas per jam, anu bakal ngamungkinkeun urang ngahontal 4000W énergi pemanasan.

Kompor katalitik

Kompor katalitik dianjurkeun ku angka nu gede ngarupakeun ahli pikeun rumah tangga jeung barudak leutik atawa sato, dibere kaamanan gede pisan aranjeunna nawiskeun. Sareng salah sahiji kaunggulan utama anu aranjeunna nawiskeun ka kami nyaéta ngaluarkeun panas ngaliwatan panel katalitik na anu ngajantenkeun henteu tiasa dianggo kalayan seuneu langsung, ngahindarkeun sajumlah ageung bahaya pikeun jalma bungsu di bumi sareng pikeun sadaya sato anu panasaran. condong ngadeukeutan kompor.

Kakuatanna antara 2.500 sareng 3.100 W, kalayan perkiraan konsumsi antara 140 sareng 200 gram per jam.. Ieu nyababkeun konsumsina langkung handap tibatan kompor gas seuneu biru. Éta ogé tahan nepi ka suhu leuwih hadé sakali urang mareuman kompor.

Tungtungna, disadvantage hébat maranéhanana nyaéta yén maranéhna teu panas gancang sakumaha tipe séjén kompor, tapi tanpa ragu kaunggulan aranjeunna nawiskeun urang nyieun disadvantage ieu tetep di tukang.

Kompor gas sinaran

Kompor gas pancaran

Kompor gas seueur dianggo di bumi pikeun nyayogikeun panas dina dinten anu paling tiis. Aranjeunna parantos dianggap langkung bahaya tina kamungkinan kahuruan sareng kabocoran bénsin. Nanging, mangtaun-taun, aranjeunna parantos ningkatkeun kasalametan sareng efisiensi na.

Nalika ngeunaan pilihan kompor bénsin naon anu anjeun badé teraskeun di bumi anjeun, anjeun heran mana anu pangsaéna. Penting pikeun anjeun tumut kana kamar anu badé nempatkeunana. Éta kedah ngagaduhan ventilasi anu saé, kumargi kompor meakeun oksigén tina lingkungan.

Kompor gas sinaran jalan sapertos kieu. Aranjeunna gaduh burner inframerah kinerja tinggi anu ngajantenkeun aranjeunna ngagaduhan kakuatan anu langkung luhur. Aranjeunna sanggup ngahontal nepi ka 4.000 W, ngarah tiasa manaskeun kamar anu langkung ageung antara 25 sareng 35 méter pasagi. Kusabab aranjeunna langkung kuat, aranjeunna kedah ditempatkeun di kamar anu ngagaduhan ventilasi anu saé. Aranjeunna biasana nyéépkeun sakitar 300 gram gas per jam. Nganggap yén silinder gas butana gaduh 12,5 kg sareng anu paling murah aya, éta henteu mahal pisan. Disarankeun ngajauhkeun ti barudak.

Kompor gas sinaran sering lieur sareng anu sanés sapertos katalitis sareng seuneu biru. Nanging, operasi na henteu sami. Kompor katalitik nganggo panel katalitik anu henteu langsung nganggo seuneu. Kompor ieu langkung disarankeun upami anjeun ngagaduhan murangkalih di bumi.

Di sisi anu sanésna, seuneu biru dianggo ku konveksi. Gas ngaduruk dina suhu anu langkung luhur, anu ngagaduhan konsumsi bahan bakar langkung handap sareng émisi panas anu langkung luhur. Aranjeunna ngagaduhan kahirupan anu langkung lami tibatan kompor gas anu sanés

Kalayan inpormasi ieu, anjeun pasti moal lieur antara jinis kompor.

Dimana nempatkeun kompor gas

Salah sahiji patarosan anu paling umum ditaroskeun ku sadayana anu mésér kompor gas aya hubunganana sareng lokasina. Sareng kalolobaan urang parantos ngagolongkeun sadayana anu aya hubunganana sareng gas salaku bahaya, nalika upami urang gaduh pancegahan anu tangtu, éta jauh tina bahaya.

Pikeun nempatkeun kompor gas anjeun kedah nuturkeun indikasi ieu;

  • Teundeun aranjeunna dina kamar nu ventilated ogé sarta boga a ukuranana leuwih gede ti 20 méter pasagi
  • Pamasanganna di kamar tidur, tempat alit atanapi kamar anu kirang ventilated henteu disarankeun.

Sanaos anjeun kedah ati-ati nalika nempatkeun kompor gas, anjeun henteu kedah hariwang teuing sabab kalolobaanana gaduh sistem pareum otomatis nalika lingkungan ngahontal beban CO2 anu tangtu. Ieu ngahindarkeun masalah anu ageung sareng salawasna ngajaga urang tina bahaya naon waé.

Kumaha carana hurung kompor bénsin

Kumaha carana hurung kompor bénsin

Seueur jalma gaduh patarosan kumaha cara leres-leres ngaduruk kompor bénsin pikeun nyingkahan bahaya. Hal kahiji anu kedah dilakukeun nyaéta muka klep régulator tekanan silinder gas. Tombol pangaturan kedah diteken sakitar 20 detik sareng diputer kana posisi maksimum na. Bari tetep kontrol diteken, kami mencét tombol piezoelektrik sababaraha kali supados lampu seuneu pilot. Nalika seuneu hurung, langkung saé tahan tombol pikeun sababaraha detik deui teras lepaskeun sakedik-sakedik.

Upami saatos lampu seuneu pilot sareng kaluarkeun tombol régulator éta pareum, éta kusabab botolna tos béak. Upami, di sisi anu sanésna, seuneu henteu hurung, tombol piezoélectric tiasa rusak atanapi parantos ngumpulkeun lebu.

Penting pikeun henteu mindahkeun kompor bénsin sakali éta hurung, upami anjeun kedah ngalihkeunana, langkung saé pareumanana sareng antosan sababaraha menit kanggo gas dina botol janten stabil. Hal ieu dilakukeun pikeun nyegah kamungkinan ledakan gas.

Naha kompor gas aman?

Pituduh Meuli Kompor Gas

Sapertos sadayana alat pemanasan ieu, kompor gas ngagaduhan résiko. Éta tiasa bahaya upami henteu dianggo leres sareng ati-ati. Pikeun nyingkahan kaayaan bahaya urang kedah:

  • Entong nganggo kompor gas di kamar mandi atanapi kamar tidur.
  • Entong sambungkeun aranjeunna di kamar anu alit teuing (sakitar 3,5 méter pasagi), kumargi ku nganggo hawa sakitar, urang nempatkeun bahaya kana sesek.
  • Upami kakuatanna langkung ti 4650W, kamar kedah gaduh sepanjang waktos sirkulasi hawa.
  • Disarankeun mareumanana upami anjeun bobo.
  • Entong nyimpen silinder cadangan di basement.
  • Penting pikeun ninggalkeun jarak anu aman antara kompor sareng kamungkinan objék kaduruk sapertos jati sareng korsi.
  • Entong nutupan kalayan baju dina kaayaan henteu.
  • Upami hawa janten basi teuing, buka jandéla salami 10 menit kanggo ngomean hawa.
  • Debu mangrupikeun musuh anu paling parah anjeun. Salila usum panas, saéna pikeun nutupan aranjeunna pikeun nyegah aranjeunna tina ngumpulkeun lebu, sabab éta tiasa bahaya sareng turunna performa na.

Pikeun ningkatkeun kasalametan anjeun, mangtaun-taun, kompor gas parantos ningkat kinerjaana sareng sistem kaamanan anu tiasa dianggo sapertos kieu:

  • Aranjeunna gaduh sistem anu pareuman bénsin bisi aya seuneu pareum. Ku cara ieu urang bakal nyingkahan karacunan gas.
  • Upami suasanana seueur tercemar, émisi gas otomatis pareum. Upami suasanana rendah oksigén atanapi burner najis, karbon monoksida bakal dihasilkeun nalika durukan. Éta mangrupikeun gas beracun, janten kompor bakal nyingkahan kaayaan ieu.

Upami sistem kaamanan henteu jalan, kompor ogé moal jalan. Ku alatan éta, aranjeunna rada aman.

Kaunggulan tina kompor gas

Diantara kaunggulan utama kompor gas urang bisa manggihan;

  • Pareum listrik. Kompor gas dianggo sakumaha ngaranna nyebutkeun kalawan gas jadi urang teu kudu jadi di expense listrik. Di daérah dimana potongan suplai biasana umum, aranjeunna mangrupikeun sumber anu pikaresepeun.
  • Ignition gancang jeung beberesih saeutik. Jenis kompor ieu gancang sareng gampang hurung, sareng henteu ngabutuhkeun perawatan anu saé atanapi beberesih jero.
  • Pangaturan suhu. Beda sareng jinis kompor anu sanés, kompor gas ngamungkinkeun urang pikeun ngajaga suhu anu dikontrol pisan sareng ngatur kana anu dipikahoyong, gumantung kana panas anu urang peryogikeun unggal waktos.

Kakurangan kompor gas

Kalemahan utama kompor gas nyaéta kieu;

  • Poténsial. Kompor gas biasana henteu ukuranana leutik sahingga nyandak aranjeunna ti hiji tempat ka tempat anu sanés biasana rada rumit. Upami anjeun kedah ngalihkeun kompor anjeun ti hiji tempat ka tempat anu sanés atanapi sering, anjeun panginten kedah milarian jinis kompor anu sanés.
  • Gas bocor. Sakumaha anu parantos kami nyarios sateuacanna, salah sahiji kalemahan utama kompor gas nyaéta bocor gas anu tiasa nyababkeun langkung ti hiji masalah pikeun sajumlah ageung pangguna. Pikeun ngahindarkeun masalah ieu, penting pikeun mariksa kompor sering.

harga butana

Ayeuna harga silinder butana nyaéta 14.15 euro, Salah sahiji harga panghandapna dina mémori, tapi nu geus ngaronjat saprak Juli 2016 tanpa sigana boga marake a.

Di handap anjeun tiasa ningali dina grafik ieu évolusi yén silinder butana geus miboga dina bulan panganyarna;

Évolusi harga silinder butana

Naha kompor gas atanapi minyak tanah langkung saé?

nu kompor minyak tanah dipaké pikeun situasi di mana inputs calorific pisan gancang sakumaha dina kamar badag tur koridor. Wewengkon sapertos gedong umum, dimana arus hawa terus-terusan asup ngaliwatan panto muka sareng nutup. Hal ieu ngajadikeun yén unggal waktos hawa ieu renewed, eta asup tiis deui.

Pikeun jenis kaayaan sapertos kieu, kompor minyak tanah idéal, ti saprak nyayogikeun panas dina waktos anu singget. Éta ogé saé pikeun tempat sapertos basement, bengkel, mezzanines sareng basement pikeun panggunaan domestik.

Kauntungan utama na nyaéta éta henteu ngagaduhan résiko ledakan atanapi kahuruan. Salaku tambahan, aranjeunna portabel, henteu kedah dipasang atanapi diropea, murah sareng jempé. Kerosén atanapi parafin mangrupikeun bahan bakar anu dicandak tina sulingan minyak bumi sareng lumayan mirah. Nanging, aranjeunna masihan bau anu tiasa janten toksik nalika dihurungkeun sareng dipareuman. Éta ogé ngamuat lingkunganana seueur teuing, janten dina waktos anu sanés éta peryogi ventilasi sareng tiis bakal asup deui.

Beda sareng kompor jenis ieu, kompor gas aranjeunna henteu ngamuat lingkunganana seueur pisan sareng aranjeunna langkung stabil dina waktosna. Janten, salaku kacindekan, upami anjeun peryogi langkung panas di tempat-tempat anu aya ventilasi kontinyu ngalangkungan panto anu kabuka sareng anu ditutup, pilihan anu pangsaéna nyaéta minyak tanah. Sabalikna, upami anjeun peryogi panas di tempat anu stabil sareng katutup, langkung saé na gas.

Kalayan inpormasi ieu anjeun bakal langkung jelas ngeunaan kompor gas sareng operasina.


Sabaraha anggaran anjeun kedah haneut dina usum tiis?

Kami nunjukkeun anjeun pilihan anu pangsaéna pikeun anjeun

80 €


* Pindahkeun slaider pikeun ngarobih harga

Ninggalkeun comment hiji

*

*

  1. Tanggung jawab data: AB Internét
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.